Veel gestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft en deze beantwoorden wij natuurlijk graag.

U kan de vordering op twee manieren aan ons betalen. Met de iDEAL link die u vindt in onze e-mails. Of per bankoverschrijving, maak het bedrag wat u moet betalen over op ons rekeningnummer NL09RABO0377712752 ten name van Teurlinckx Consultancy. Vermeld altijd uw dossiernummer in de omschrijving. Zonder dit nummer kunnen wij uw niet verwerken.

Het kan zijn dat uw betaling en de incasso elkaar gekruist hebben. Soms heeft de bank meer tijd nodig om de betaling te verwerken of uw betaling staat op een tussenrekening.

Stuur ons zo snel mogelijk een kopie of foto waaruit de betaling blijkt. Vermeld hierbij uw dossiernummer, deze kunt u vinden in onze mails of brieven. Als wij het bewijs hebben ontvangen dan controleren wij of de betaling is ontvangen. LET OP: zonder een bewijs kunnen wij de betaling niet controleren.

Omdat u te laat bent met betalen is de vordering verhoogd met incassokosten. Het bedrijf of persoon aan wie u moest betalen heeft recht op deze kosten (niet het incassobureau). In de wet staat wanneer iemand incassokosten mag eisen. Dit geldt ook voor de rente, deze is wettelijk en de hoogte wordt bepaald door de Minister van Justitie.

Het kan zijn dat u vergeten bent een verhuizing door te geven, in dat geval kan onze opdrachtgever zijn herinneringen niet naar het juiste adres sturen. Steeds meer bedrijven sturen alleen een e-mail.

Ja, in veel gevallen is een e-mail rechtsgeldig. Sommige zaken moeten schriftelijk, schriftelijk betekend “in, op schrift”, een schrift is een “geheel van letter- (en cijfer)tekens”. Als er in de wet staat dat iets schriftelijk moet dan betekend dit niet dat het per brief of post moet. Dit is anders als er in een wet staat dat het per akte moet, wat een akte is staat omschreven in de wet.

Ja, dat kan. Wij zijn dit niet verplicht. Soms weigeren wij een betalingsregeling. Dit doen wij bijvoorbeeld als u een eerdere afspraak niet bent nagekomen. Meer informatie? Klik hier

Wij sturen u 5 dagen voordat u de termijn moet betalen een herinnering per e-mail. Heeft u de herinnering niet ontvangen dan betekend dat niet dat u die maand niet hoeft te betalen. Het betalen van de termijnen is uw eigen verantwoordelijkheid. Schrijf daarom altijd ergens op wanneer u de termijn moet betalen en hoeveel. Zo voorkomt u dat de betalingsregeling vervalt omdat u het vergeten bent.

Dat kan, u maakt dat het bedrag wat nog openstaat aan ons over. Als u het resterende bedrag in een keer wil betalen dan kunt u dat het beste aan ons doorgeven. Wij kunnen u dan een betaallink sturen zodat u kan betalen met iDEAL. Maakt u het bedrag over met een bankoverschrijving vermeld dan altijd uw dossiernummer, wij kunnen uw betaling dan snel verwerken.

Dit is afhankelijk van het bedrag. Wanneer u inlogt op uw dossier en de betalingsregeling gaat aanvragen wordt het maximaal aantal termijnen vermeld.

In sommige gevallen brengen wij kosten in rekening. Wij brengen deze kosten alleen in rekening als wij zelf extra kosten moeten maken. Als er kosten in rekening gebracht worden dan vertellen wij u dat vooraf. U hoeft niet bang te zijn voor hoge kosten, wij rekenen maximaal € 2,50 per termijn. U betaalt geen extra rente tijdens de looptijd van de betalingsregeling. Wel kan het zijn dat de wettelijke rente doorloopt, deze rente is momenteel heel laag (2%).

U moet hier aangifte van doen. Identiteitsfraude kan hele vervelende gevolgen hebben, daarom is het verstandig gelijk actie te ondernemen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid. Als u aangifte gaat doen geef dit dan aan ons door. Wij pauzeren dan de incasso en u hoeft dan nog niet te betalen. Wanneer er echt sprake is van fraude wordt de boete vernietigd.

Als u bezwaar heeft gemaakt dan stuur u deze aan ons door. Als wij uw bezwaar hebben ontvangen pauzeren wij de incasso.

Ja dat mag, een boete is niet hetzelfde als een bekeuring. Een bekeuring mag alleen uitgeschreven worden door de politie. Vaak wordt er een boete opgelegd als er een afspraak niet wordt nagekomen. Zowel de overheid als organisaties, zoals bibliotheken, kunnen een boete opleggen. Een goed voorbeeld is de boete die u moet betalen als u een boek te laat inlevert bij de bibliotheek.

Minderjarig betekend niet dat er geen regels gelden. Ook betekend minderjarig niet dat u zich niet aan afspraken hoeft te houden. Als u ouder bent dan 16 jaar dan bent u voor veel zaken zelf verantwoordelijk. Als u zelf een bromfiets heeft dan moet u deze zelf verzekeren. Doet u dit niet dan krijgt u een boete, deze boete krijgt u op uw eigen naam. Dit is omdat u zelf verantwoordelijk bent voor het verzekeren van uw bromfiets. Dit, en andere zaken waar u zelf verantwoordelijke voor bent, staan in de wet.

Bent u jonger dan 16 jaar dan kan er geen sprake zijn van een overeenkomst zonder toestemming van een wettelijke voogd. In bijna alle gevallen worden afspraken dan ontbonden omdat dit niet mag volgens de wet.

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag wil weten wat er aan de hand is. Echter heeft u kind ook recht op privacy (AVG). Zonder toestemming van uw kind mogen wij geen gegevens met u delen of mededelingen doen over het dossier. Ook als u kind minderjarig is tenzij deze jonger is dan 16 jaar.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gewoon contact met ons op.

Stel uw vraag